27 Haziran 2010 Pazar

ANKET: NASIL BİR TARAFTARSINIZ?

Aşağıdaki tüm resim ikililerini gözden geçirip ve A resmine mi B resmine mi kendinizi yakın hissettiğinizi not ediniz...
A'ların sayısı 0-2 arasındaysa:
"AVRUPA'DA BÖYLE DEĞİL MESELA" MODELİ TARAFTAR
Sürekli Premier Lig'den örnekler vermeyi seviyorsunuz. Kulübün yapacağı ekonomik hamleleri, tesisleşme çalışmaları sizi çok memnun eder. Başarının anahtarını kurumsal yönetim ve parada görüyorsunuz. Size göre tüm kulüpler profesyonellerin eline bırakılmalı. Her sene o sezonun formasını satın alıyorsunuz. Şampiyonlar ligi seribaşı sistemini ve ülke puanı hesaplarını ezbere biliyorsunuz. Brezilyalı oyunculara ara sıra sempati duysanız da genelde şüpheci yaklaşıyorsunuz. Alman ve İtalyan ekollerinin sonuca yönelik oyun tarzları ve taktikleri hoşunuza gidiyor.

Balıklama atlayacağınız muhabbetler: "Sportif direktörlük pozisyonu korunmalıydı.", "Bizden Alex Ferguson çıkmaz.", "Taraftar kartlarından yeterince gelir elde edilmiyor.", "Scouting sistemi olmadan yatırım niteliğinde transfer yapmamak lazım.", "La Liga mı, Premier Lig mi?"

A'ların sayısı 3-5 arasındaysa:
"SARI-LACİVERT-ŞAMPİYON-FENER" MODELİ TARAFTAR
Maçlara gitmekten, bağıra bağıra tezahürat yapmaktan çok hoşlanıyorsunuz. Takımınızın başarılı olduğu dönemlerde coşkunuz katlanırken, başarısız olduğu dönemlerde biraz içinize kapanıyorsunuz. Derbi maçlardan sonra rakip takım taraftarlarını kızdırmak, hafta boyunca alaycı e-postalar göndermek size büyük keyif veriyor. O sezonun forması yerine uğurlu formanızla maça gitmeyi tercih ediyorsunuz. Yıldız oyuncuları çok seviyor ve başarısızlıklarına tahammül gösterebiliyorsunuz. Şampiyonluk kutlamalarında hep en çok eğlenenlerden biri oluyorsunuz.

Balıklama atlayacağınız muhabbetler: "Sağda Stoch, solda Hazard olursa forvete eşek koysan 25 gol atar.", "Quaresma kaç Alex eder? 5,10,15...", "Şampiyonlar Ligi maçlarında vuvuzela kullanmamıza izin verirler mi?"

A'ların sayısı 6-8 arasındaysa:
"İSLAM ÇUPİ" MODELİ TARAFTAR
Sizin için şampiyonluk, kupalar falan hikaye. Varsa yoksa anılar, anılar, anılar. Harrington Kupası'nın hikayesini ezbere biliyorsunuz ama Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde kaçıncı torbada olacağı hakkında hiçbir fikriniz yok. Size göre Rıdvan da iyiydi ama Can Bartu'yu, Cemil Turan'ı seyretmeyenler için. Evinizde bilet koleksiyonu, VHS maç videoları, eski maçlardan saç bandı ve bileklik vb. türlü malzemeler bulunuyor. Teknik-taktik konularını boş buluyorsunuz; sizin anlayışınızda Fenerbahçe çıkar oynar kazanır, gerekirse hakemi de yenmelidir. Yeni formalarda en çok armanın üzerindeki yıldızlara kıl oluyorsunuz.

Balıklama atlayacağınız muhabbetler: "Aykut Kocaman sembol isim midir?", "Aziz Yıldırım en başarılı başkan mıdır?", "Neden kulüp olarak 17 şampiyonluğu kabullenip, ürünlerimize bile yansıtıyoruz?", "Sponsorluk nedeniyle Fenerbahçe isminin yanına müessese ismi koymak caiz midir?"


1 yorum:

  1. sevgili north pole,

    benim A'lar 0-8 arasi cikti. her muhabbete baliklama atlayip, betona cakilmak gibi bir vaziyet.
    baska bir yazida tedavi yontemini okumayi da cok isterim.

    sevgiler
    bellisan

    YanıtlaSil