24 Haziran 2010 Perşembe

ÖYLE İŞKENCE OLMAZ! BÖYLE OLUR!

Bir çalışanın tazminatını almadan istifaya zorlamak adına yapılan türlü işkenceler genelde "mobbing" kavramı altında değerlendirilmektedir ve suçtur. İyi de, bu çalışanın tazminatı milyonlarca ABD Doları tutuyorsa sabah 09:00 akşam 17:00 mesai yaptırmak işkence kabul edilebilir mi?

Bizlerin 2-3 bin Türk Lirası karşılığında değil 9-5, sabah 08:00-akşam 18:00 mesai yaptığımız ve gıkımızın çıkmadığı düşünülürse, 6-7 milyon Dolar'a, aramızdan bırakın mesaiyi tesislerde keşiş hayatı yaşamayı kabul edecekler çıkacaktır.

Demek ki bu adamı böyle bezdiremezsiniz... Peki nasıl?

SORUN: Dışarıdan yemek söyleyerek iyi beslenebiliyor.
ÇÖZÜM: "Kurumsallaşma" adı altında tesise pide, kebap, lahmacun getirebilen restoranlardan HACCP, BRC, IFS, NFPA, vb. türlü belgeler istenecek, bu belgeleri getiremeyen hiçbir lokantanın yemeği tesise sokulmayacak. Tesislerde hergün 3 öğün bulgur pilavı ve yeşil mercimek pişirilecek. Yemeklerin yanında sağlık açısından taze beyaz ekmek kullanılmasına izin verilmeyecek. Tesisin rüzgarın yönüne belirlenecek çeşitli yerlerinde hergün sadece yöneticilerin katılabileceği mangal partileri verilecek.

SORUN: Ofisteki matkap vb. inşaat sesleri yeterince rahatsız edici değil.
ÇÖZÜM: Bir yönetici Unkapani'na gönderilecek, plak şirketlerin tamamı tarafından reddedilmiş ne kadar türkücü adayı varsa bir minibüsle toparlanıp kaset yapma vaadiyle teknik direktörün yan odasına yerleştirilecek. Gün boyunca prova yapmaları için ses sistemi kurulacak. Amatör şube olarak Arabesk ve Halk Müziği Şubesi kurulacak. Teknik direktörden bu şubenin çalışmalarıyla da ilgili hergün rapor vermesi istenecek.

SORUN: Başkan'dan başkasına bağlı çalışmayı kabul etmiyor.
ÇÖZÜM: Edecek ulan!
ALTERNATİF ÇÖZÜM: Başkan istifa edecek, teknik direktörün altında çalışmayı kabul etmediği kişi başkan seçilecek, böylece seve seve ona bağlı çalışacak.

SORUN: Alman basınına yönetimi ve kulübü kötüleyen açıklamalar yapıyor.
ÇÖZÜM: Konuyla ilgili sorumlu yönetici atanacak. Bu yönetici Almanya'daki tüm gazete ve dergileri satın alarak toplatma maliyetinin tazminat maliyetinden düşük olup olmadığının fizibilitesini yapacak. Bu yöntemin pahalı bulunması durumunda Rusya'daki ilişkiler kullanılarak, yönetim de teknik direktörü Rus basınına kötüleyen açıklamalarda bulunacak.

SORUN: Oğlunun bile işine son verildi, ama bana mısın demiyor.
ÇÖZÜM: Almanya'da kayınpederi, kuzeni, yeğeni, ağabeyi, kardeşi ne kadar kişiye ulaşılabiliyorsa, bu kişiler özel uçakla İstanbul'a getirilecek. Hepsi derhal kulübün değişik kademelerinde işe alınacak ve henüz tazminat hak etmemişken kovulacaklar. Gereken etki sağlanana kadar işe alma ve kovma işlemine devam edilecek.

Yıldırma, bezdirme, sindirme planı böyle olur...
Ancak ve ancak böyle planlı programlı olunursa yıldırma politikasının başarıya ulaşma şansı vardır. Yeterince yaratıcı olunabilirse o tesislerde işkence yapmaya müsait kim bilir daha ne çok malzeme çıkar. İşte size bir örnek, haydi şimdi göreve:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder