10 Temmuz 2010 Cumartesi

HAKEMLER DE SEZONU AÇTI!

Geçen sezon çok eleştirilen hakemlerimiz Kızılcahamam’da yeni sezon hazırlıklarına başladılar.

Düdüklü Bayraklı Çalışmalar

Oldukça yoğun ve neşeli geçen idmanlarda daha ilk günden düdüklü ve bayraklı çalışmalar yapılıyor olması hakemleri çok memnun etti. Uzun ve yorucu kondüsyon egzersizleri yerine düdük ve bayraklarını kullanabildikleri çalışmaları tercih eden hakemler, konuyla ilgili memnuniyetlerini MHK Başkanı Oğuz Sarvan’a da ilettiler. Sarvan yaptığı açıklamada, “İstasyon çalışmaları olmadan kondüsyon yüklemesi yapılamayacağını kabul etmiyoruz, modern hakemlik de kabul etmiyor. Bayraklı ve düdüklü çift kale çalışmalarımızla hakemlerimize onların heyecanını üst düzeyde tutarak farkettirmeden kondüsyon yüklemesi yapıyoruz.” dedi.

Çakır, Sarvan'ın Gözdesi

Çalışmalara orta hakemlerin dar alanda 5’e 1 kavgada kırmızı kartı süzme antremanıyla devam edilirken, diğer yarı sahada yan hakemler kontrataklara depar atıp cart diye ofsayt bayrağı çekme çalışması yaptılar. Oğuz Sarvan’ın antremanlarda Cüneyt Çakır’a genelde ortada görev vermesi derbi maçlarında Çakır’ın birinci tercih olacağı yorumlarına neden oldu.

Gezer Topun Ağzında

Katar Ligi’nde maç yönetmesine sıcak bakılmadığı için MHK ile iplerin gerildiği Bünyamin Gezer yine ağrılarını bahane ederek antremana çıkmazken, Katar Futbol Federasyonu’ndan yetklililerin bu hafta içinde İstanbul’da olacağı ve bonservis probleminin çözüleceği tahmin ediliyor. Antreman sonrası Gezer’le ilgili soruları yanıtsız bırakan Sarvan, “Henüz %100’le maç yönettiğimizi söyleyemem ancak her geçen gün formumuzu daha yükseğe taşıyoruz. Biz de Süper Lig takımlarımızla birlikte Almanya ve Avusturya kamplarına katılacağız; burada yöneteciğimiz hazırlık maçlarıyla sezona hazır hale geleceğiz.” dedi. Geçtiğimiz sezon hakemlerimiz, takımlar aylar öncesinden kamplara başlarken aynı tarihlerde herşey dahil tatil köylerinde havuz sefası yaptıkları için çok eleştirilmişlerdi.

Göçek İddialı Hazırlanıyor

Antremanın ardından herkes soyunma odasına dönerken, Hüseyin Göçek’in yarım saat kadar tek başına kukaların arasını 9.15’e açma çalışması yaptığı görüldü. Öte yandan, geçen sezon Fenerbahçe-Beşiktaş maçı nedeniyle Oğuz Sarvan’la arası açılan Fırat Aydınus’a Sarvan’ın sıcak bakmadığı, gelecek tekliflere açık olduğu, Basketbol Federasyonu dahil talep geldiği takdirde Aydınus’u bedelsiz bırakmaya hazır olduğu konuşuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder